Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 164487   |    |  Avís legal
 
  • Identificació i cens:


La identificació dels animals de companyia y la seva inscripció al cens municipal on resideixen habitualment es obligatòria.

Article 14.3 de la llei de protecció dels animals de companyia, Decret 2/2008 del 15 d'abril:

"La persona propietària o posseïdora d'un gos, un gat o una fura té un termini de tres mesos des del naixement de l'animal o de trenta dies des de la data d'adquisició de l'animal, el canvi de residència, la mort de l'animal o la modificació d'altres dades incloses en el cens per comunicar-ho al cens municipal o al Registre general. Prèviament a la inscripció de l'animal en el cens municipal o en el Registre general, cal haver-ne dut a terme la identificació d'acord amb el que preveu l'article 15.1"

El incompliment de aquesta disposició pot comportar sancions amb multes de fins a 400€

  • El abandonament es un delicte


L'abandonament de animalsde companyia, en circumstàncies que no comporten cap risc per a l'animal es considera infracció greu. (art.44.3.v)

Es considera infracció molt greu abandonar animals, si s'ha fet en unes circumstàncies que els puguin comportar danys greus. (art.44.4.c)

El incompliment de aquesta disposició pot comportar sancions